>Asam Garam Facebook

>Akak join geng facebook….rasanya dah masuk 3 tahun. Istimewanya fb ni…akak rasa la…senang sangat2 kalau nak carik kawan2 lama yang kita dah jarang berjumpa, cari bekas2 cikgu yang pernah mengajar kita dulu
ker…carik saudara, keluarga yang jauh2 yang dah lama tidak berjumpa dan kalau kita hendak berkongsi idea, contohnya berkongsi resepi…kongsi perniagaan…mempromosikan jualan…., berkongsi cerita suka dan duka dan bermacam2 lagi, macam2 ada….!

Apa yang akak rasa kureng….suke, bila ada geng2 fb yang pernah ambik kesempatan dengan meluahkan kata2 yang kurang enak, kurang manis dan kurang sopan di dinding fb semata2 untuk tatapan semua. Apa tujuan dan harapan mereka dengan berbuat demikian pun…kita tidak tahu. Tidak salah kita meluahkan perasaan disitu….tapi, biarlah kata2 kita berlapis, bertapis dan manis untuk dibaca oleh geng2 lain. Jangan la sampai ada yang terguris hati dan sampai ‘mencederakan’ hati geng2 lain kerana komen2 kita itu. Kesian kawan… Lepaskan geram kita…memang tak salah. Tapi, fikir dulu laa….risiko yang bakal kita terima.
Ke-2 nya pulak… kisah meng’add’kan rakan baru. hehee…. ramai geng2 yang merungut pasal nie. Tak pasal2, bila ada yang add kita….tetiba nak ajak bercinta…tuutttt…..!! Macam mane nie… sapa nak jawab…?
Ke-3 nya pulak cerita facebook nie, kisah meng’add’kan jugak… ada yang add ingat memang ikhlas nak bekawan…rupa2nya, semata2 nak ajak kita join member bisnes. Ala2 bisnes skim cepat kaya la tu kot…akak pun tak pasti. Yang tak best nye mereka2 ni suka paksa kita. Inbox kita bertubi2 masuk dengan hal yang sama…. time chatting pulak, cerita tu lagi….alaahhaaiiii…..kereta mewah jadi ‘umpan’. Dah, last2 bila pancing tak mengena, nama kita yang dah jadi rakan dia add tadi, terus dibuang ‘delete’ , hapus….. Macam mane pulak kalau hal begini…. sape nak jawab…~~ Minta maaf la kepada yang berkenaan…. Tidak ada kena mengena dengan sesiapa yang hidup atau yang telah mati…. eerrrmmm….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s